Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έναρξη κλειστής κυνηγετικής περιόδου 2011

Μπορεί η κυνηγετική περίοδος να τελείωσε για όλους. Μπορεί κάποιοι να πέταξαν τα όπλα τους σε ένα σεντούκι ή να τα κρέμασαν πίσω από την πόρτα, ακόμα και με τις σφύρες οπλισμένες.
Μπορεί κάποιοι ήδη να έχουν αλλάξει την τροφή του σκύλου τους με μιά πάμφθηνη, ίσα ίσα για να μην ψοφήσει από την πείνα (έτσι κι αλλιώς θα το λύσουν το Σεπτέμβριο πάλι).
Για κάποιους όμως το μόνο που άλλαξε είναι η απουσία όπλου στις συνεχιζόμενες εξόδους στην φύση.
Μπροστά μας ανοίγεται μια περίοδος, όπου η ενασχόληση με την φύση, τα θηράματα, τα κυνηγόσκυλα και τα όπλα συνεχίζεται με διαφορετικό τρόπο.
Την περίοδο αυτή, πρώτα πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με τον πιστό μας σύντροφο, φροντίζοντας την υγεία του, την σωστή διατροφή του και τις συχνές εξόδους του στο βουνό.

Ακόμα οι μπεκάτσες δεν έχουν φύγει όπως και ορισμένα ορτύκια, που ξέρουμε που πιάνουν από άλλες χρονιές.

Το ίδιο γίνεται και με τα λαγόσκυλα.
Αν εξαιρέσουμε την περίοδο της άνοιξης που το ενδημικό μας θήραμα (λαγός, πέρδικα) αναπαράγεται και απαγορεύεται να το ενοχλούμε, όλο τον υπόλοιπο καιρό μπορούμε να κρατάμε σε φόρμα τα σκυλάκια μας και τις φωτογραφικές μας ικανότητες.
Όλοι οι όμιλοι σκύλων κυνηγετικών φυλών, διοργανώνουν αγώνες, είτε μορφολογίας είτε κυνηγετικών ικανοτήτων, όπου μπορούμε να πάρουμε μέρος ή να παρακολουθούμε ως θεατές.
Επίσης πολλοί από αυτούς διοργανώνουν σεμινάρια για εμπλουτισμό γνώσεων των μελών τους.


Όσοι έχουν κουτάβια, αρχίζουν την εκπαίδευση σιγά σιγά χρησιμοποιώντας θήραμα εκτροφείου και βλέπουν τα σκυλάκια τους να μεταμορφώνονται κυνηγετικά, και να τους χαρίζουν μέσα από τα μαθήματα, ωραίες στιγμές και όνειρα για το μέλλον.


Οι κυνηγετικοί μας σύλλογοι σίγουρα θα έχουν ανάγκη από χέρια για σπορές, διάφορες κατασκευές, και για ξεδίψασμα των θηραμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βέβαια εδώ που τα λέμε, μακάρι όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι να τα έκαναν αυτά, όμως με παρακίνηση δική μας και με προβολή των ''λίγων'' πιστεύω θα σηκωθούν από τις καρέκλες τους και οι ''πολλοί''.
Όσον αφορά τα όπλα, υπάρχουν τα σκοπευτήρια (έστω και αυτά τα λίγα) όπου μπορούμε να ασχοληθούμε, να δοκιμάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα λίγες ώρες με το όπλο και τους φίλους μας.

Τέλος του μήνα θα επισκεφθούμε και την καθιερωμένη πια κυνηγετική έκθεση Diana, για να χαζέψουμε διάφορα κυνηγετικά είδη, να δούμε από κοντά το όπλο που ενδεχομένως να θέλουμε να αποκτήσουμε, και να παρακολουθήσουμε ομιλίες σεμινάρια και εκθέσεις μορφολογίας σκύλων.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κυνηγετική περίοδος μπορεί να τελείωσε, δεν τελείωσε όμως η ενασχόλησή μας με την αγαπημένη μας δραστηριότητα.
Καλή έναρξη λοιπόν και καλή σαρακοστή σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου